Γκρατέν με πατάτες, κουνουπίδι και τσένταρ
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Γκρατέν με πατάτες, κουνουπίδι και τσένταρ

0:35 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Πατάτες, που τις έχουμε νωρίτερα βράσει και ψιλοκόψει, κουνουπίδι, το οποίο όταν ψήνεται αποκτά μια ιδιαίτερη γλύκα, και μια τυρένια σάλτσα με τριμμένο τσένταρ και παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και μουστάρδα δένουν σε ένα πληθωρικό και πλούσιο σε γεύση σύνολο. Αξίζει να το δοκιμάσετε: φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.) ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τις πατάτες με το κουνουπίδι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε τα και αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με το αλεύρι, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το τσένταρ. Αδειάστε το μείγμα πάνω από τις πατάτες με το κουνουπίδι.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά.
  4. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ