Φριτάτα με σπανάκι και τυριά

Φριτάτα με σπανάκι και τυριά

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αυτή την πράσινη φουρνιστή ομελέτα που παντρεύει την ελληνική και την ιταλική παράδοση αξίζει να τη δοκιμάσετε. Το αυγό, το σπανάκι και τα τρία διαφορετικά τυριά (φέτα, ανθότυρο και γραβιέρα) δένουν πολύ όμορφα κι ο άνηθος μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι της δίνουν αίσθηση φρεσκάδας. Είναι ένα πιάτο υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 8 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και μετά ρίξτε το σπανάκι και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  2. Προσθέστε τον άνηθο και τα τυριά τριμμένα.
  3. Χτυπήστε τα αυγά με το αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίξτε τα στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατέψτε και βάλτε το τηγάνι με τη φριτάτα στον φούρνο. Αφήστε τη στους 180ο C για 20 λεπτά και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ