Κοτόπιτα

Κοτόπιτα

2:00 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Δεν υπάρχει πιο ευκολοφάγωτο φαγητό από τις πίτες. Νόστιμες, χορταστικές, ανοιχτές σε άπειρους διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, είναι πολύ αγαπημένες. Στην κουζίνα της εκπομπής «Ευτυχείτε!» η Κατερίνα Λένη μάς δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε την πλούσια σε γεύση κοτόπιτα της γιαγιάς της. Στρώνοντας ένα-ένα τα χωριάτικα φύλλα στο ταψί, μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό: μισό κουτάκι σόδα (αναψυκτικό) εξασφαλίζει ότι το φύλλο θα γίνει φοβερά τραγανό κι η γενναιόδωρη γέμιση, που πέρα από το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο έχει πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια και γραβιέρα και μοσχομυρίζει μοσχοκάρυδο και κουρκουμά, πολύ-πολύ ζουμερή.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
  • 1/2 κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη,
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3-4 μανιτάρια λευκά
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • ½ κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ κουτί σόδα (αναψυκτικό)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αρωματικά βότανα
  • δίχρωμο σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής εδώ:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ