Xόρτα τσιγαριαστά με σάλτσα ταραμά
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Xόρτα τσιγαριαστά με σάλτσα ταραμά

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Είναι μια συνταγή πρωτότυπη και θρεπτική, κι αρκετά εύκολη στην παρασκευή. Οι βλαστοί θέλουν ζεμάτισμα, για 2-3 λεπτά, πριν από το σοτάρισμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και θαλασσινά (σουπιές, καλαμάρια, γαρίδες κ.ά.), τα οποία θα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι, μετά το κρεμμύδι, θα τα βγάλουμε και θα τα ξαναρίξουμε προς το τέλος των 20 λεπτών που χρειάζεται το πλιγούρι για να μαγειρευτεί.

Υλικά

  • 1,5 κιλό διάφορα εποχιακά χόρτα ανάμεικτα (αγριόχορτα και σέσκουλα, λάπαθα), καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • ½ κούπα πλιγούρι, μουλιασμένο σε νερό
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο μάραθο (ή άνηθο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ταραμά
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς την κόρα τους
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και, μόλις γυαλίσουν κι αυτά, ρίχνουμε τα χόρτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον μάραθο και το πιπέρι. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα ταραμά.
  5. Χτυπάμε τον ταραμά με το ψωμί και το λεμόνι, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Όταν τα χόρτα μελώσουν, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ταραμά και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ