Φουσίλι με μπολονέζ φακής
φωτογραφία: Ideal Images

Φουσίλι με μπολονέζ φακής

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Η συνταγή έχει και μπέικον, μπορείτε όμως, αν θέλετε, και να το αφαιρέσετε - το αποτέλεσμα θα είναι μια χορτοφαγική µακαρονάδα µε ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Μπορείτε επίσης να την ενισχύσετε µε λίγο ψιλοκοµµένο σέλινο ή σέλερι. 

Υλικά

  • 500 γρ. φουσίλι
  • 200 γρ. φακές
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ψιλοκομμένα ή τριμμένα καρότα
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις φακές χωρίς να τις αλατίσετε για 20 λεπτά και στραγγίστε τες.
  2. Παράλληλα, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία τους και στραγγίστε τα.
  3. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το μπέικον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
  4. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις φακές, το θυμάρι, το βασιλικό, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήστε τα να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά, προσθέστε τα ζυμαρικά και το μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ