Μοσχαράκι stir-fry με λαχανικά
φωτογραφία: iStock/Ιdeal Image

Μοσχαράκι stir-fry με λαχανικά

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

To stir frying (σοτάρισμα των υλικών σε δυνατή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα) είναι μια κινέζικη τεχνική μαγειρέματος που έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εύκολη, χρωματιστή συνταγή, είναι και ιδιαίτερα υγιεινή: συνδυάζει λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο είναι πλούσιο σε σίδηρο, και πρέπει να καταναλώνεται μία με δύο φορές στις 15 μέρες, και τραγανά λαχανικά, τα οποία προσφέρουν τις βιταμίνες τους.

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 125 ml χυμό πορτοκαλιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε λεπτά φιλετάκια κάθετα στις ίνες.
  2. Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια (για να μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο).
  3. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας με το τζίντζερ, το σκόρδο και το ηλιέλαιο.
  4. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
  5. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μετά από 3-4 λεπτά ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σος.
  6. Αφήστε σε δυνατή φωτιά άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ