Γιουβαρλάκια
φωτογραφία: iStock/Ideal image

Γιουβαρλάκια

1:20 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Είναι από τα αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Κάθε κουταλιά είναι μια ικανή δόση γευστικής θαλπωρής. Μπορείτε πάντα να βάλετε ξερά μυρωδικά στο μείγμα του κιμά, αν όμως προτιμήσετε φρέσκα, η ένταση του πιάτου θα ανέβει κατακόρυφα - σας προτείνουμε να δοκιμάστε ψιλοκομμένη λουίζα, που δίνει απίθανο άρωμα και γεύση.

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα ή 2 κουτ. γλυκού ξερά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό)
  • 1 ασπράδι
  • 3 κρόκους
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι και τη μισή ποσότητα του μαϊντανού. Χωρίστε το ένα ασπράδι από το αυγό και ρίξτε το στο μείγμα του κιμά. Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα. Αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά πλάστε τα γιουβαρλάκια και αλευρώστε τα.
  2. Βάλτε να βράσει 1 ½ λίτρο νερό στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε τα γιουβαρλάκια (προσεκτικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού) και προσθέστε τα μυρωδικά. Αλατίστε και μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ, τους κρόκους, λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώστε την ένταση στο μάτι και αφήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσέξτε να μην πάρει βράση για να μην κόψει.
  4. Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια και πασπαλίστε με το μαϊντανό που περίσσεψε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ