Καραμελωμένα κρεμμύδια
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Καραμελωμένα κρεμμύδια

0:45 Χρόνος Παρασκευής
Για 1 βάζο 500 ml Ποσότητα

Αρωματικά και γλυκοφάγωτα, ταιριάζουν πολύ με μαλακά λευκά τυριά (κυρίως με κατσικίσιο τυρί chevre αλλά και με ξινομυζήθρα), με λιωμένα κίτρινα τυριά, με ροκφόρ, στίλτον ή blue cheese καθώς και με ψητό φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Μπορούν να συνδυαστούν με κίτρινα τυριά και κατσικίσιο τυρί σε πίτσα και σε μπρουσκέτες.

Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml ξίδι
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 60 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήστε τα για 20 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας την ένταση στην εστία για να μη στεγνώσουν ή καούν γιατί θα γίνουν σκληρά και θα έχουν άσχημη γεύση.
  2. Ρίξτε μετά το ξίδι, το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τη δάφνη, την κανέλα και το μπαχάρι. Ρίξτε και το αλάτι και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή ένταση για 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα.
  3. Αφαιρέστε την κανέλα και το φύλλο δάφνης και διατηρήστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο ψυγείο ή σε αποστειρωμένο βάζο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ