Μανιταρόσουπα με κάστανα

Μανιταρόσουπα με κάστανα

0:35 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Κάστανα και μανιτάρια πρωταγωνιστούν σε μια πυκνή και πλούσια σε γεύση σούπα, που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Φτιάχνεται γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο κι είναι πραγματικά απολαυστική.

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
  • 500 γρ. βρασμένα ψιλοκομμένα κάστανα
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  2. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και προσθέστε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε τα, αφήστε τα να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και πασπαλίστε τα με το αλεύρι.
  3. Αφήστε τα λίγα λεπτά στη φωτιά, ρίξτε το κρασί και συνεχίστε με τα κάστανα, το ζωμό και το θυμάρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  4. Ρίξτε μετά την κρέμα γάλακτος, πολτοποιήστε με τη ράβδο του μπλέντερ (προαιρετικά, για να γίνει η σούπα βελουτέ), ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά προσέχοντας να μην πάρει βράση η σούπα και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ