Σπαγγέτι με γκοργκοντζόλα και καρύδια
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σπαγγέτι με γκοργκοντζόλα και καρύδια

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Οι Ιταλοί με τέσσερα-πέντε υλικά κάνουν θαύματα. Παράδειγμα, αυτή ή κλασική συνταγή, που είναι ιδανική για το καθημερινό τραπέζι. Τα σπαγγέτι βράζουν στο άψε-σβήσε, η σάλτσα είναι έτοιμη σε μερικά μόλις λεπτά και όταν συναντηθούν με το καρύδι το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ισορροπημένο, χορταστικό, πραγματικά απολαυστικό.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα (ή 50 γρ. blue cheese)
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα τσάιβς ή μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία και στραγγίστε το.
  2. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι την κρέμα γάλακτος και την γκοργκοντζόλα τριμμένη και αφήστε τα σε μέτρια ένταση για να ζεσταθεί η σάλτσα.
  3. Προσθέστε την παρμεζάνα, τα τσάιβς ή το μαϊντανό και το σπαγγέτι και ανακατέψτε.
  4. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με πιπέρι και τα καρύδια.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ