Είναι σαρακοστιανός μεζές από τους λίγους. Το να αλευρώσουμε τα μύδια, αφού τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη πάπρικα, και να τα τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο, παίρνει λίγα μόλις λεπτά. Τραγανούτσικα απ' έξω, με τη σάρκα τους να παραμένει ζουμερή, θα συναντήσουν έναν πεντανόστιμο σκορδάτο πουρέ πατάτας, αφράτο και μυρωδάτο.
Υλικά
- 500 γρ. μύδια ψίχα
- 500 γρ. πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρος
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά και στραγγίστε τες. Πολτοποιήστε και ανακατέψτε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κύμινο, τον κόλιαντρο και το σκόρδο.
- Αλατοπιπερώστε τα μύδια, πασπαλίστε τα με την πάπρικα και ρίξτε τα στο αλεύρι. Ανακατέψτε τα για να καλυφθούν από το αλεύρι και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο. Στραγγίστε τα σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίστε με τον άνηθο και σερβίρετε τα μύδια με τον σκορδάτο πουρέ πατάτας.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.