Μύδια με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μύδια με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αφού τα βάλουμε σε ένα μπολ με νερό, τρίψουμε το κέλυφος καλά με ένα βουρτσάκι και αφαιρέσουμε τα μουστάκια τους, τα μύδια είναι έτοιμα για την κατσαρόλα. Με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το τζίντζερ, το ζουμί είναι πεντανόστιμο και το λάιμ, η ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα κι ο φρέσκος κόλιανδρος ενισχύουν ακόμη περισσότερο το άρωμα και τη γεύση σ' αυτό το πικάντικο και εξαιρετικά αρωματικό πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια με κέλυφος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 125 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και πλύνετε τα μύδια.
  2. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ με το ηλιέλαιο.
  3. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τα μύδια και ρίξτε το κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  4. Ρίξτε το χυμό λάιμ και την τσίλι πιπεριά, ανακατέψτε και σερβίρετε με τον κόλιαντρο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ