Ψητά λαχανικά με φρέσκα αρωματικά
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Ψητά λαχανικά με φρέσκα αρωματικά

0:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, ψήνονται είτε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο είτε στο φούρνο, περιχύνονται με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και πασπαλίζονται με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά – όποια προτιμάτε. Υγιεινά και νόστιμα, γεμάτα χρώμα, τα ψητά λαχανικά είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για το κρέας, μπορείτε όμως άνετα να τα σερβίρετε και ως ορεκτικό. 

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 8 κολοκυθάκια
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, καθαρίστε και βγάλτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές.
  2. Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια κάθετα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Περιχύστε τα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήστε τα σε αντικολλητικό σχαροτήγανο. Εναλλακτικά, βάλτε τα σε ένα ταψί φούρνου, ραντίστε τα με το ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 220ο C για 12 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο με 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο, τα φρέσκα μυρωδικά και λίγο αλάτι. Περιχύστε τα ψητά λαχανικά και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ