Επτά τρόποι να αξιοποιήσετε το φρέσκο τυρί-κρέμα
ICookGreek🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το φρέσκο τυρί-κρέμα είναι από τα πλέον αγαπημένα της οικογένειας για την ευχάριστη, δροσερή του γεύση, την ελαφρά ξινούτσικη, αλλά και τόσο πλούσια σε αίσθηση γάλακτος.
Ο συνηθέστερος τρόπος να το απολαύσουμε είναι απλωμένο σε φρέσκο ψωμί, κουλούρι, φρυγανιά ή κράκερ, αντί για βούτυρο. Το συναντάμε ακόμη στη γέμιση των τσιζκέικ που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στη σπιτική ζαχαροπλαστική.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αξιοποιήσει κανείς το φρέσκο τυρί κρέμα
1. Να κάνει τη «βελουτέ» σούπα πιο βελούδινη και πιο γευστική προσθέτοντας φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
2. Να φτιάξει τα πιο εύκολα τυροπιτάκια χωρίς αυγά γεμίζοντας το φύλλο κρούστας με φρέσκο τυρί-κρέμα ανακατεμένο με αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκια και άνηθο. Δείτε τη συνταγή τους εδώ.
3. Να δέσει σάλτσες ψητών ή μαγειρευτών προσθέτοντας φρέσκο τυρί κρέμα εκεί που θα χρησιμοποιούσε κρέμα γάλακτος.
4. Να γεμίσει πατάτες βραστές ή ψητές με τη φλούδα με ένα μείγμα που θα φτιάξει ανακατεύοντας φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Δείτε ενδεικτική συνταγή εδώ. Όσοι αγαπούν την ένταση των μπλε τυριών μπορούν να προσθέσουν στο μείγμα λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.
5. Να δώσει γεύση στα ζυμαρικά ή το ρύζι δημιουργώντας λευκές σάλτσες με βάση το φρέσκο τυρί κρέμα.
6. Να χρησιμοποιήσει λίγο φρέσκο τυρί-κρέμα σε μαρινάτες όπου θα έβαζε γιαούρτι.
7. Να φτιάξει επικάλυψη για τα γκρατέν λαχανικών ανακατεύοντας φρέσκο τυρί-κρέμα με κρέμα γάλακτος και μερικές φλούδες σκληρού κίτρινου τυριού.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




