Συμβουλές και tips - Πίτα τραγανή από πάνω και από κάτω
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο πληθαίνουν οι περιστάσεις που ίσως θελήσετε να φτιάξετε μια δική σας τάρτα ή πίτα, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο ή με έτοιμο. Το μόνιμο άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα να ψηθεί σωστά η πίτα και από κατώ, να μη μείνει μαλακή, μισολιωμένη και νωπή σα ζυμάρι.
Δυο συμβουλές για να ψήνονται οι πίτες τέλεια και από την κάτω μεριά
1. Τοποθετήστε τις πίτες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και -αν έχει ο φούρνος- προτιμήστε τις αντιστάσεις απ' τον αέρα. Έτσι θα ψήσετε και την κάτω πλευρά εγκαίρως.
2. Προτιμήστε για τις τάρτες τις διάφανες πυρίμαχες ταρτιέρες που σας επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά και στην κάτω πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη χρυσαφένια όψη της ικανοποιητικά ψημένης ζύμης.
Και ένα μυστικό για να μη ρουφάει υγρασία η αλμυρή τάρτα
Πασπαλίστε τη βάση της κις με μια στρώση τριμμένο τυρί τύπου παρμεζάνα. Έτσι δημιουργείται μια προστατευτική στρώση που εμποδίζει τα υγρά της γέμισης (αυγά, κρέμα γάλακτος κ.λπ.) να περάσουν προς τα κάτω και να «λασπώσουν» τη βάση, που παραμένει τραγανή.
Η νέα ελληνοτουρκική κρίση ονομάζεται «Θαλάσσια Πάρκα» - Οι φωνές στην Τουρκία και η στάση Ερντογάν
Ο γιατρός το πατέρα του Καλλιάνου αρνείται ότι πήρε φακελάκι 500 ευρώ και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια μετά τον χωρισμό της – «Τελικά υπάρχουν προβλήματα και στον παράδεισο»
Μπορούν τα παγωτά να κάνουν καλύτερο τον κόσμο; Οι Μπεν Κόεν και Τζέρι Γκρίνφιλντ, πιστεύουν πως ναι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr