Κύπρος, έρευνες
Σε εξέλιξη οι έρευνες (copyright: Associated Press/Petros Karadjias)

Serial killer - Κύπρος: Βρέθηκε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Τελευταία Ενημέρωση
Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ο 35χρονος ίλαρχος, παρουσία ιατροδικαστή - Ερευνούν την ύπαρξη και όγδοου πτώματος

Μία βαλίτσα εντόπισε η ρομποτική κάμερα με την οποία γίνονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στην περιοχή Μιτσερού στη Κύπρο. Στο σημείο βρίσκεται και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους ενώ νωρίτερα βρέθηκε και ο «Ορέστης». Ο 35χρονος serial killer είχε πει στους αστυνομικούς ότι προτού πετάξει τα θύματά του τα έβαζε σε βαλίτσες. Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος «Ορέστης» είχε πει ότι είχε πετάξει την 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες και την 36χρονη Florentina μαζί με την 8χρονη κόρη της, Elena, στην Κόκκινη Λίμνη. 

Μια 30χρονη γυναίκα από το Νεπάλ, η  Khadka Anu, είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 7ο θύμα του "Ορέστη". Η σορός της εντοπίσθηκε την Παρασκευή στο πεδίο βολής του Ορούντα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, τα ίχνη της 30χρονης είχαν χαθεί από τη Λευκωσία πριν από περίπου έναν χρόνο. Μάλιστα, φίλοι της 30χρονης κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο σπίτι της βρίσκονταν τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα όσο και το διαβατήριό της.Καταγγελία φέρει επίσης την 30χρονη να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο τη μέρα της εξαφάνισής της.

Στο μεταξύ, μπορεί ο 35χρονος να δήλωσε ότι επτά είναι τα θύματά του, όμως οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και όγδοο πτώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανακαλύφθηκε η σορός μιας γυναίκας πεταμένη στην άκρη του δρόμου κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα Κατεχόμενα. 

Ο 35χρονος κατά 

Στο Δικαστήριο ο «Ορέστης»

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο δικαστήριο της Λευκωσίας ο «Ορέστης», ο 35χρονος serial killer για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. Ο 35χρονος ίλαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Κι αυτό γιατί ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ηλίας Στεφάνου, είχε αποσυρθεί όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες ομολογίες του. Ο 35χρονος εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος στο εδώλιο και άκουσε τη μαρτυρία του ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος τη Μεγάλη Πέμπτη ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ανακριτές τον οδήγησαν στην Κόκκινη Λίμνη. Ετσι, εκείνος υπέδειξε ότι εκεί υπήρχαν τρία θύματα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου τους υπέδειξε το πηγάδι. Ακολούθως, ζήτησε στυλό και χαρτί και έγραψε τα ονόματα όλων των γυναικών που δολοφόνησε λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπαρχουν άλλες. 

Σε ό,τι αφορά το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας μάλλον πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανουά. Οι ανθρωπολόγοι κάνουν κάθε προσπάθεια να συναρμολογήσουν τα οστά για να συνεχίσουν τις εξετάσεις και την ταυτοποίηση. Το δικαστήριο ρώτησε τον 35χρονο αν φέρει ένσταση στην ανανέωση της κράτησης του και έλαβε την απάντηση με ένα ξερό και κοφτό: «όχι». 

Κρύβει «μυστικά»

Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα ακόμη και αν είναι κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισής τους έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. 

Ο 35χρονος θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει και άλλα μυστικά, τα οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα - λίγα. Γι' αυτό και δεν μπορούν να δεχθούν ως δεδομένο ότι τα θύματα είναι αυτά, τα οποία έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

Στην «Κόκκινη Λίμνη» ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο η ρομποτική κάμερα

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής συνεργείο της Κυπριακής Πυροσβεστικής μετέβη στην «Κόκκινη Λίμνη» για να μελετήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει, ώστε να γίνει η έρευνα για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στον χώρο και υπέδειξε το σημείο, όπου πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών και του παιδιού, έχοντας ομολογήσει τη δολοφονία τους, που έγινε το 2016 και το 2018. 

Το νερό της λίμνης είναι αρκετά τοξικό. Και γι' αυτόν τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια. Ερωτήματα υπήρχαν και για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα, καθώς η τοξικότητα του νερού αλλά και τα χημικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό, ενδεχομένως να την επηρέαζαν ή και να την κατέστρεφαν. Η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε το πράσινο φως και η έρευνα ίσως ξεκινήσει και το Μεγάλο Σάββατο με την κάμερα.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, η λίμνη είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα ερευνηθεί. Τη Μεγάλη Παρασκευή, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και drone για να καταγράψει από ψηλά τα χαρακτηριστικά της λίμνης, ώστε να βοηθηθεί ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη Sierra 

Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται και στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Στη λίμνη Μεμί δύτες με ειδικό σκάφανδρο επιχειρούν σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία έχει υποδείξει ο 35χρονος ως τα σημεία όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης, κόρης της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου Μιτσερού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ