Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής
Η Ντέµι Μουρ άνοιξε µε την αυτοβιογραφία της όλα τα «συρτάρια της ζωής της»... και με τον Άστον Κούτσερ (AP photo)

DEMI MOORE: ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΙΑΣΤΗΣ

Παγκόσµιο σάλο προκάλεσε το βιβλίο «Inside Out», στο οποίο η διάσηµη ηθοποιός αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της. Σε 170 σελίδες, η Μουρ αναφέρεται στη µάχη της µε τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, στον βιασµό από τον ζάπλουτο οµογενή Βασίλη ∆ούµα, αλλά και στα τρίο µε τον Άστον Κούτσερ που… µετάνιωσε

Υπήρξε και για κάποιους είναι ακόµη, ένα από τα πλέον «ύπουλα sex symbols» της δεκαετίας του ’90. Τον όρο «ύπουλη» της τον είχε κολλήσει ο σκηνοθέτης Ρίντλεï Σκοτ στα γυρίσµατα της ταινίας «Επίλεκτη» το 1997, καθώς η µικρή το δέµας ηθοποιός (ύψους 1,65 µ.), όπως είχε πει, ποτέ δεν χρειάστηκε (αν και το έκανε στο «Στριπτίζ» το 1996) να γδυθεί για να σκανδαλίσει…

Η διάσηµη Αµερικανίδα ηθοποιός είναι σήµερα, στα 56 της χρόνια, µία από τις λίγες γυναίκες ηθοποιούς (παράδοξο για το star system του Χόλιγουντ, αλλά αληθές στην περίπτωσή της) που αποφάσισε να προχωρήσει τόσο νωρίς σε µια τέτοια βαθιά γραπτή αποκάλυψη… Η Ντέµι Μουρ άνοιξε µε την αυτοβιογραφία της όλα (ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια στην εισαγωγή του βιβλίου) τα «συρτάρια της ζωής της». Στις 170 σελίδες των αποµνηµονευµάτων της, µε τίτλο «Inside Out», η Ντέµι Μουρ µιλά βασικά για όλα όσα ξεσηκώνουν το αµερικανικό, και όχι µόνο, απαιτητικό κοινό της «σκανδαλοθηρίας», αλλά αποκαλύπτει και πτυχές που όντως σοκάρουν. 

Γιατί η Ντέµι Μουρ να γράψει βιβλίο; Οπως αναφέρει η ίδια σε µία από τις τρεις συνεντεύξεις που έχει δώσει (δύο στον Τύπο και µία τηλεοπτική) από τις 24 Σεπτεµβρίου, όταν και κυκλοφόρησε το βιβλίο της, η ηθοποιός και εσχάτως συγγραφέας τονίζει πως ήθελε να «δώσει όλες τις λεπτοµέρειες που την έφεραν στα 56 να είναι µητέρα, πρώην σύζυγος (δις), ηθοποιός και άνθρωπος».

demi_moore.jpg
Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής
Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής
Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής

Η σκληρή παιδική ηλικία

Η Ντέµι Μουρ αφηγείται στο βιβλίο της πως η ίδια ουσιαστικά δεν έζησε ποτέ φυσιολογική παιδική ηλικία. Πολύ νωρίς, όταν ήταν µόλις 11 ετών, κλήθηκε να σώσει τη µητέρα της από απόπειρα αυτοκτονίας. «Είναι δραµατικό και πολύ επίπονο για ένα µικρό παιδί να βγάζει µε τα χέρια του χάπια από το στόµα της µητέρας του. Η παιδική µου αθωότητα χάθηκε εκείνη ακριβώς την ηµέρα». Η Ντέµι Μουρ αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος τον οποίο θεωρούσε µέχρι τα 12 «µπαµπά» δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Μια αποκάλυψη που, όπως γράφει, «την κλόνισε και την έκανε πιο επιφυλακτική και δύσπιστη µε τους ανθρώπους». Το µεγάλο τραύµα, όµως, για την 56χρονη ηθοποιό ήρθε στα δεκαπέντε της. Μικρό κορίτσι και η µητέρα της συνήθιζε να την παίρνει µαζί της σε διάφορα «στέκια της showbiz», για να «µε βλέπουν» όπως σηµειώνει. Ενα βράδυ η ανήλικη Μουρ γυρίζοντας στο σπίτι της οικογένειας δεν βρήκε τη µητέρα της να την περιµένει, αλλά έναν 48χρονο «φίλο» της οικογένειας… 

Ντέµι Μουρ και Μπρους Γουίλις (AP photo)
«Είναι δραµατικό και πολύ επίπονο για ένα µικρό παιδί να βγάζει µε τα χέρια του χάπια από το στόµα της µητέρας του. Η παιδική µου αθωότητα χάθηκε εκείνη ακριβώς την ηµέρα»

Ο -σύµφωνα µε τη βρετανική εφηµερίδα «The Sun»- ελληνικής καταγωγής Βασίλης ∆ούµας βίασε την ανήλικη Μουρ έναντι 500 δολαρίων, τα οποία έδωσε αργότερα στη µητέρα της. Ο Βαλ ∆ούµας, όπως µετέτρεψε το όνοµά του στις Ηνωµένες Πολιτείες, ήταν ιδιοκτήτης ενός από τα πλέον διάσηµα club της δεκαετίας του ’70 στο Λος Αντζελες, του «La Cage aux Folles» (ελληνιστί «Το κλουβί µε τις τρελές»), στο οποίο σύχναζαν οι διασηµότητες της εποχής. Στο βιβλίο της η ηθοποιός αναφέρει «δεν πιστεύω πως η µητέρα µου µε εκπόρνευσε. Έδωσε όµως τα κλειδιά σε κάποιον ο οποίος µου έκανε µεγάλο κακό». Παρά το συγκεκριµένο περιστατικό, η Ντέµι Μουρ συνέχισε να σώζει τη µητέρα της από απόπειρες αυτοκτονίας και όταν τελικά την έχασε από καρκίνο, της κόστισε διπλά. «Ήταν ένας άνθρωπος που µε αγάπησε µε τον δικό του τρόπο, αλλά µε αγάπησε βαθιά» σηµειώνει. 

Tο 2005 η Ντέµι Μουρ παντρεύτηκε τον πολύ νεότερό της ηθοποιό Άστον Κούτσερ (AP image)

Οι «ροζ» ιστορίες 

Η Ντέµι Μουρ υπήρξε µια από τις πλέον ποθητές σταρ της δεκαετίας του ’90. Παντρεύτηκε δύο φορές. Η πρώτη ήταν µε τον επίσης εξαιρετικά ποθητό την περίοδο εκείνη Μπρους Γουίλις. «Ήθελε να γίνεται το δικό του. Όταν δέχτηκα προσφορά για ταινία δίπλα στον Ρόµπερτ ντε Νίρο και τον Σον Πεν, ένιωσα ότι µπορώ να γίνω ηθοποιός» γράφει και συνεχίζει λέγοντας πως ο Μπρους Γουίλις της είπε πως «αυτό (σ.σ.: ο γάµος τους) δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν είσαι συνέχεια εκτός για γυρίσµατα». Η κατάσταση µάλιστα ξέφυγε όταν της είπε ότι δεν ήξερε αν ήθελε να είναι παντρεµένος, λίγο πριν ταξιδέψει για την Ευρώπη, για τα γυρίσµατα µιας ταινίας. «Ήταν 36, βάλτε στην εξίσωση τη διασηµότητα και τα χρήµατα και θα καταλάβετε» γράφει χαρακτηριστικά η 56χρονη ηθοποιός, που ωστόσο ανέφερε πως είχε και την καλή πλευρά του. «Ο Μπρους επέµενε ότι όλα πάνω µου ήταν όµορφα. Περιέβαλλε τους φόβους και τα άγχη µου µε την αγάπη του» αναφέρει στο βιβλίο της η Ντέµι Μουρ, η οποία απέκτησε τρεις κόρες µαζί του, σε 13 χρόνια γάµου. Το 2005 η Ντέµι Μουρ παντρεύτηκε τον πολύ νεότερό της -επίσης ηθοποιό- Αστον Κούτσερ. Και ο συγκεκριµένος γάµος πέρασε από σαράντα κύµατα – ή, καλύτερα, από καυτά «τρίο». Η ηθοποιός αναφέρει ότι µε τον νεαρότερο πρώην σύζυγό της έκανε δύο φορές τρίο, κάτι που ο ηθοποιός χρησιµοποίησε µετά για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ήταν άπιστος. 

«Είχα θράσος και θάρρος. Και αυτά ήταν αρκετά! ∆εν µου χαρίστηκε τίποτα και κανένας»

Η Μουρ εξηγεί πως ήθελε µόνο να ευχαριστήσει τον Κούτσερ µε το να συµµετάσχει στα τρίο, αλλά τώρα το µετανιώνει καθώς πιστεύει ότι ήταν λάθος της. «Ηθελα να του δείξω πόσο καλή και διασκεδαστική µπορώ να γίνω» γράφει. Η ηθοποιός συνεχίζει λέγοντας ότι το 2010 διάβασε σε διάφορα δηµοσιεύµατα πως ο Κούτσερ είχε γνωρίσει µια 21χρονη ενώ εκείνη είχε πάει για µπόουλινγκ µαζί µε την κόρη της, Ράµερ, και ότι µετά την απάτησε µέσα στο σπίτι τους, όταν η ίδια έλειπε για γυρίσµατα. Οταν του ζήτησε εξηγήσεις για την απιστία του, ο Κούτσερ χρησιµοποίησε τα τρίο ως δικαιολογία για την υπεράσπισή του. «Επειδή είχαµε ήδη φέρει τρίτα άτοµα στη σχέση µας, ο Αστον είπε ότι αυτό είχε θολώσει τις γραµµές και µέχρι κάποιο σηµείο δικαιολογούσε αυτό που έκανε. Το χρησιµοποίησε για να αποφύγει την ευθύνη» λέει η Μουρ. Ο γάµος τους κράτησε έως το 2013 και σε συνδυασµό µε µια ατυχή εγκυµοσύνη ο χωρισµός ήταν κάτι περισσότερο από επώδυνος για την ίδια. 

Η κατάθλιψη και οι εθισμοί

Η ηθοποιός αναφέρει πως από 16 ετών απέκτησε εθισµό στο αλκοόλ και αργότερα στις ναρκωτικές ουσίες. Τονίζει πως για µεγάλη περίοδο της ζωής της, ακόµη και πριν ξεκινήσει την καριέρα της, το αλκοόλ «ήταν ίσως ο µοναδικός φίλος που µπορούσα να εµπιστευθώ». Στο αλκοόλ κατέφυγε µετά τα δύο διαζύγια αλλά και µετά την αποτυχηµένη εγκυµοσύνη της την περίοδο που υπήρξε παντρεµένη µε τον Αστον Κούτσερ. Η Ντέµι Μουρ σηµειώνει πως η σχέση της µε τα ναρκωτικά ήταν έντονη αλλά σύντοµη και πως ο φόβος του θανάτου την έσπρωξε µακριά από τις ουσίες. Η Μουρ χωρίζει τις φάσεις των προσωπικών της προβληµάτων σε τρεις περιόδους. Και οι τρεις ταυτίζονται µε τις βαθιές και παρατεταµένες περιόδους κατάθλιψης που έζησε. Γράφει πως ο µοναδικός τρόπος για να βγεις από µια τέτοια κατάσταση «είναι να το συνειδητοποιήσεις και να πολεµήσεις. ∆εν υπάρχει λύση στην κατάθλιψη από τρίτους. Είσαι εσύ και το τέρας. Πολεµάς ή πεθαίνεις».

Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής
Η επίλεκτη (1997)
Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής
Στριπτίζ (1996)
Demi Moore: Τα επεισοδιακά διαζύγια, οι ουσίες και ο Έλληνας βιαστής

«ΠΟΤΕ ∆ΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΙΣΩ» 

Η καριέρα στο Χόλιγουντ και τα σχέδια για το µέλλον

Μεγάλο κοµµάτι του βιβλίου είναι αφιερωµένο στον τρόπο µε τον οποίο η ηθοποιός ουσιαστικά «επέβαλε» την παρουσία της στην εξαιρετικά απαιτητική αµερικανική κινηµατογραφική βιοµηχανία. Γράφει πως στην πρώτη της σειρά έπαιξε αν και δεν είχε κάνει πριν µαθήµατα υποκριτικής. «Είχα δύο πράγµατα», αναφέρει, «θράσος και θάρρος. Και αυτά ήταν αρκετά».Αναφερόµενη στις µεγάλες επιτυχίες της, τονίζει: «∆εν µου χαρίστηκε τίποτα και κανένας. Θυµάµαι ακόµη τις επιθέσεις από άνδρες όταν έκανα την ταινία “Η επίλεκτη”. Μου έστελναν εκατοντάδες απειλητικά µηνύµατα κάθε µέρα. Ποτέ δεν έκανα πίσω και ποτέ δεν θέλησα κάτι που δεν άξιζα». Για το αύριο η Ντέµι Μουρ δεν αποκλείει να κάνει µια «διαφορετική» ταινία, αν και, όπως υπογραµµίζει, «όλο και πιο συχνά ακούω από επαγγελµατίες πως το ταλέντο µου είναι δύσκολο να χωρέσει σε µια σύγχρονη ταινία». «∆εν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να προσβληθώ» καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ