• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα ΒαρδούσιαΣυνελήφθη γνωστός τράπερ στη Γλυφάδα - Επέβαινε σε κλεμμένο όχημαΠροειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»: Σε ανοιχτή γραμμή με Καναδά και Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης με Τραμπ o Ζελένσκι
δημοφιλές τώρα: Ονομάτισε τη χώρα στον χάρτη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που βασίζεσαι μόνο στις γνώσεις...
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   14.03.2024 06:15
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι έγινε το 2021📌 Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και οι εκπαιδευτικοί📌 Δεν είναι αρνητικοί στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί

Αξιολόγηση: Διαστάσεις «βεντέτας» υπουργείου - εκπαιδευτικών με διαδοχικές αγωγές

Πάνω από 10 αγωγές σε δασκάλους , καθηγητές και ΑΔΕΔΥ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Pexels
Pexels

Χάθηκε το… μέτρημα πλέον στις αγωγές, που καταθέτει το υπουργείο Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών για το θέμα της αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 13.03.2024 21:23
«Ξεπλένετε τον κάθε βιαστή»: Συγκέντρωση στα Σεπόλια μετά την πρόταση του Εισαγγελέα για τον Μίχο

Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρώτα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (η απόφαση αναμένεται σήμερα), στη συνέχεια κατά της ΟΛΜΕ (θα συζητηθεί αύριο) και την περασμένη εβδομάδα κατά της… ΑΔΕΔΥ. Όλες οι αγωγές του υπουργείου ζητούν να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των δασκάλων και καθηγητών από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Τα δικαστήρια κάνουν δεκτές τις αγωγές και στη συνέχεια τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών επαναπροκηρύσσουν τις απεργίες.

Τι έγινε το 2021

Έτσι φτάσαμε αυτή η ιστορία να κρατάει πάνω από τρία χρόνια (!)  αφού η πρώτη αγωγή κατατέθηκε το 2021 από την τότε υπουργό Νίκη Κεραμέως, η οποία ζητούσε «να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου». Η κυρία Κεραμέως, τότε τα έβαλε ανοιχτά κατά των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών  λέγοντας  ότι «συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα της αγωγής που κατέθεσε η υπουργός εναντίον των συνδικαλιστών το 2021 και στο οποίο τονίζονταν τα εξής: «Συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες) , ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση  καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να  απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών , σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και οι εκπαιδευτικοί

Την «παράδοση» των αγωγών δεν αρνήθηκε ούτε ο σημερινός υπουργός Παιδείας ο οποίος ακολούθησε την τακτική της κυρίας Κεραμέως και ξεκίνησε επίσης μπαράζ αγωγών κατά των  Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών αλλά και της ΑΔΕΔΥ, που τους στήριξε.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί και οι Ομοσπονδίες τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και διαρκώς ανακοινώνουν νέες αποχές από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. 

Δεν είναι αρνητικοί στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αρνητικοί στην αξιολόγησηση αλλά όπως  έχει τονίσει και η ΟΛΜΕ «το συγκεκριμένο σχέδιο της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης» που προωθεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ με τους δεκάδες γενικόλογους και υποκειμενικούς δείκτες, με την επαναφορά της παρωχημένης και αποκρουστικής φιγούρας του αξιολογητή–επιθεωρητή, με την βαθμολογική κατάταξη των αξιολογούμενων, είναι εκπαιδευτικά αποτυχημένο, ιστορικά παρωχημένο και παιδαγωγικά αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια

«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος

Ανατροπή στο Spotify: Το «Snowman» της Sia εκθρόνισε το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • υπουργείο Παιδείας
  • ειδήσεις
  • εκπαιδευτικοί
  • ειδήσεις τώρα
  • εκπαίδευση
  • αξιολόγηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr