Η γάγγραινα του παρκαρίσματος στις ράμπες ΑΜΕΑ

Η γάγγραινα του παρκαρίσματος στις ράμπες ΑΜΕΑ

Ενώ η εντολή «Μην παρκάρεις στις ράμπες ΑΜΕΑ» θα έπρεπε να έχει εντυπωθεί μέσα στη συνείδηση των οδηγών, εκείνοι πολύ συχνά την καταπατούν.

Έτσι, καθημερινά, κάποιοι κάνουν δύσκολη τη ζωή των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, θυμίζει τα αυτονόητα, αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν στον σύγχρονο πολιτισμό μας, χωρίς παιδικές δικαιολογίες…

54645.jpg

«Θα μπορούσα σήμερα να γράψω για τα 25 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη (πρώτη μου θητεία ως μειοψηφία στον δήμο Αθηναίων), θα μπορούσα να γράψω για τον Ν. Αλιβιζάτο και τη γνώμη μου για τη λάθος ερμηνεία αυτών που είπε, αλλά θα γράψω για άλλη μία φορά για τη γάγγραινα του παρκαρίσματος στις ράμπες ΑΜΕΑ.

ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει ‘’την κάλυψα κατά 10%, 20%’’, δεν υπάρχει ‘’χωρούσε να περάσει’’, δεν υπάρχει δικαιολογία ‘’κάτι μου έτυχε’’, ‘’ένιωσα μια ζαλάδα’’, ‘’δεν την είδα’’, ‘’δεν ήταν ράμπα’’, ‘’δεν είναι βαμμένη με άλλο χρώμα’’ και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και να μας πείτε.

Η νομοθεσία από 2 Απριλίου του 2018 είναι πολύ αυστηρή, δύο(2) μήνες αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος οδήγησης, θα μου πείτε ‘’σκληρός νόμος’’, θα σας απαντήσω ΝΑΙ αλλά νόμος, συν ότι τα δικαιώματά μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα όλων αυτών που η πόλη είναι εχθρική απέναντί τους, βοηθήστε με τη συμπεριφορά σας στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Πρακτικά, μόλις παρκάρουμε και βγούμε από το όχημα που οδηγούμε, βλέπουμε καλά τη δεξιά μεριά του οχήματος, αν έστω και κατά διάνοια έχουμε κλείσει ράμπα μπαίνουμε στο αμάξι αμέσως και προσπαθούμε να βρούμε άλλο σημείο να παρκάρουμε.

Οι γωνίες των δρόμων και τα κενά ανάμεσα στα κάγκελα, 7 στις 10 φορές, έχουν ράμπες!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Υ.Γ.: Ούτε τα αλάρμ είναι δικαιολογία στις ράμπες».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ