Τι γίνονται οι σχολικές τάξεις όταν γεράσουν;

Τι γίνονται οι σχολικές τάξεις όταν γεράσουν;

Ουκ ολίγες φορές έχουμε χρησιμοποιήσει το κινεζικό ρητό "Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις", για να περιγράψουμε διάφορες εικόνες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Κάτι αντίστοιχο θέλησε να κάνει και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος, στον λογαριασμό του στο Facebook, περιγράφει ότι το Σάββατο βρέθηκε σε ένα ορεινό χωριό της Τήνου και μπήκε στο δημοτικό σχολείο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα που παραθέτει, το μόνο που απέμεινε για να θυμίζει ότι κάποτε σε αυτή την αίθουσα ακούγονταν παιδικές φωνές, παιδικά γέλια και παραδόσεις μαθημάτων είναι ένα παλιό ξύλινο θρανίο με ένα ανοιχτό βιβλίο καθώς και ένας μαυροπίνακας. Πλέον όλα αυτά ανήκουν τόσο στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, όσο και στη μνήμη των δασκάλων και μαθητών που πέρασαν από εκεί. 

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Χθες σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τήνο, μπήκα σε ένα εγκαταλειμμένο Δημοτικό σχολείο. Κάποτε ένα τελευταίο παιδάκι καθόταν μόνο του με ένα δάσκαλο και μάθαινε λίγα γράμματα. Μέχρι που μεγάλωσε κι έφυγε κι αυτό για την πόλη. Ο δάσκαλος κάποτε πέθανε. Το παιδάκι μεγάλωσε και ξέχασε. Και το θρανίο έμεινε μόνο του, στην μέση της τάξης, με ένα βιβλίο ανοικτό μπροστά από τον πίνακα. (Κι όσο το σκέφτομαι δακρύζω περισσότερο) Αν είχα αρκετά χρήματα θα αγόραζα το σχολείο μόνο και μόνο για να το κρατήσω για πάντα έτσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Χθες σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τήνο, μπηκα σε ένα εγκαταλειμμένο Δημοτικό σχολείο. Κάποτε ένα τελευταίο παιδάκι...

Gepostet von Alexandros Papadopoulos am Sonntag, 4. November 2018
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ