Για «επιστροφή αποβιώσαντος» πληροφορίες εντός

Για «επιστροφή αποβιώσαντος» πληροφορίες εντός

Οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας ενημερώνουν διαρκώς τους πολίτες -οι οποίοι έτσι κι αλλιώς παλεύουν με το τέρας της γραφειοκρατίας- για σημαντικά θέματα που τους αφορούν.

Οι πληροφορίες αναγράφονται είτε σε εκτυπωμένο χαρτί -με bold, μεγάλα γράμματα- είτε σε ένα κομμάτι χαρτί, με στιλό ή μαρκαδόρο – «την κάνει τη δουλειά του, μωρέ».

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια σαφήνεια στα όσα ανακοινώνονται, όπου τα περιττά παραλείπονται και μένει μόνο η ουσία.

Μόνο στην Ελλάδα, αν έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γυρνάς από τον άλλο κόσμο...

Gepostet von Αντωνιος Πλαταρος am Montag, 5. November 2018

Αυτό συνέβη και σε μια Εφορία η οποία με ένα κομμάτι χαρτί και εκτυπωμένες οδηγίες σε κολάζ -μια ιδιαίτερη τεχνική η οποία είναι Τέχνη, μην το συζητάμε- σύμφωνα με την ανάρτηση του Αντώνιου Πλατάρου στο facebook, δίνει απαντήσεις σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά πολλούς ανθρώπους.

Θέλετε επιστροφή αποβιώσαντος; Κανένα πρόβλημα. Εάν καταθέσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το αίτημά σας.

Εννοείται πως εσκεμμένα δεν θα αναφέρουμε το πού γίνονται τα παραπάνω - σε ποια Εφορία, δηλαδή, υπάρχει αυτό το κομψοτέχνημα που υπέχει, απλώς, τη μορφή μιας ανακοίνωσης.

Και, στην περίπτωση κατά την οποία αυτό το καρέ δεν αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ, άσε κάποιους να πιστεύουν ότι πρόκειται, απλώς, για επιστροφή χρημάτων…     

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ