Ένα σημείωμα πάνω στο αυτοκίνητό σου

Ένα σημείωμα πάνω στο αυτοκίνητό σου

Σίγουρα, έχει συμβεί σε πολλούς: γυρνάς στο αυτοκίνητό σου, το βρίσκεις τρακαρισμένο και δεν υπάρχει κανένα σημείωμα από κάποιον που να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή τη ζημιά.

Όμως, γύρω μας, όπως γράφει η Νατάσα Γκουτζικίδου, υπάρχουν και άνθρωποι πολιτισμένοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της πράξης τους και σε κάνουν να μένεις εκεί, στη μέση του δρόμου, και να αναλογίζεσαι ότι ευτυχώς που έμπλεξες με την ασφαλιστική εταιρεία και θα έχεις λίγο τρέξιμο, χάνοντας χρόνο από τη ζωή σου, αλλά κέρδισες σε ευγένεια και ψυχή. Μια φιλική δήλωση από ένα τρακαρισματάκι, εξαιρετικά διδακτική…

untitled.jpg

«Χτες στο βράδυ, κι ενώ γυρνούσα από το γυμναστήριο, βρήκα για αρχή ένα σημείωμα πάνω στο αυτοκίνητό μου. Όχι, δεν ήταν ερωτικό ραβασάκι. Προτού προλάβω να το ανοίξω, εμφανίστηκε μια κοπέλα στην ηλικία μου και πιο πίσω της μια μεγαλύτερη.

Μου συστήθηκαν. Ήμασταν συνονόματες και η άλλη γυναίκα ήταν η μητέρα της. Το ''ραβασάκι'' έγραφε ότι μου είχαν χτυπήσει το αυτοκίνητό - η μητέρα, δηλαδή, της συνονόματης, που ήταν νέα οδηγός. Είχαν ήδη καλέσει την ασφάλεια αναγνωρίζοντας ό,τι συνέβη και αναλάμβαναν την ευθύνη. Το αυτοκίνητό μου είχε μια ωραιότατη ζημιά κατά μήκος της δεξιάς πλευράς, μεγάλη. Πράγματι, ο εμπειρογνώμονας της ασφαλιστικής ήρθε αμέσως, κατέγραψε τη ζημιά και έκανε φιλική δήλωση. Ο δικός μου, πάλι, εμπειρογνώμονας ήρθε μια ώρα και μισή μετά. Τουλάχιστον. Θα ήθελα πολύ να τους δυσφημίσω, αλλά τι φταίει το λιγοστό προσωπικό;

Στο ενδιάμεσο πιάσαμε την κουβέντα με την κυρία που απαρηγόρητη δεν μπορούσε να πιστέψει τι ''κακό'' προκάλεσε. Η κυρία Μαρία, έτσι τη λένε, είναι 61. Έβγαλε δίπλωμα πριν από τρεις μήνες, γιατί πέθανε ο άντρας της και δεν ήθελε να επιβαρύνει τα παιδιά της. Σαν χτες συμπληρωνόταν ένας χρόνος. Δεν έφυγε από το ατύχημα. Έμεινε εκεί και καταλήξαμε να συζητάμε για βιβλία, για παιδιά, σχέσεις, απώλειες.

Ήταν ό,τι πιο πολιτισμένο μου έχει συμβεί. Της έκανα δώρο ένα βιβλίο μου, για να ξορκίσουμε το κακό και μου υποσχέθηκε πως δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να μάθει να οδηγάει.

Αγαπώ τους πολιτισμένους ανθρώπους. Αγαπώ αυτούς που δεν φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους. Αγαπώ τους ευγενικούς. Χτες, για μια στιγμή αγάπησα και μένα που δεν έπαθα σοκ και δεν άρχισα τις υστερίες βλέποντας το στραπατσαρισμένο μου αμάξι. Ο καθένας ξέρει μόνος τι σταυρό κουβαλά στις πλάτες του, γιατί αντιδρά όπως αντιδρά αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι φοβεροί που έχουν ψυχή.

Μετά τις εκλογές, που μόνο πολιτισμό δεν είχαν μέσα τους, ένιωσα κερδισμένη. Φοβερό να κερδίζεις στους Ανθρώπους και πόσοι στ' αλήθεια υπάρχουν γύρω μας.

Πόσοι στ' αλήθεια πρέπει να γίνουμε τέτοιοι!».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ