Ο γαστρονομικός τουρισμός σε φτάνει μέχρι και το στέκι του Παζολίνι

Ο γαστρονομικός τουρισμός σε φτάνει μέχρι και το στέκι του Παζολίνι

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι κάτι περισσότερο από την απλή απόλαυση ενός καλού γεύματος, ενός ποτού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ενώ αποτελεί έναν τρόπο μυήσεως στον πολιτισμό και στην κληρονομιά μιας περιοχής.

Ο Τίμος Πετρίδης είναι ένας γαστρονομικός ξεναγός ο οποίος, από το 2013, ετοιμάζει για πολλές ομάδες ανθρώπων οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να μάθουν όλο και περισσότεροι την κληρονομιά κάθε τόπου, τις συνταγές, τις γεύσεις, την παράδοση, τα προϊόντα παραγωγών της χώρας μας.

untitled.jpg

Αυτή τη φορά, όμως, πέρασε τα σύνορα και πήγε στην Ιταλία, στη Ρώμη. Εκεί, στην «Αιώνια Πόλη», έφτασε μέχρι τη φοιτητική συνοικία Σαν Λορέντζο, σε μια αβάν-γκαρντ τρατορία η οποία μοιάζει σαν φωλιά της ευρωπαϊκής διανόησης. Είναι το «Pommidoro», με αυθεντική cucina romana, το οποίο πολλές ημέρες και νύχτες φιλοξένησε τον Πιερ Πάολο Παζολίνι, ηθοποιό, ποιητή, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Εκεί αυτός ο τιτάνας της διανόησης έφαγε το τελευταίο γεύμα του την ημέρα που δολοφονήθηκε, στις 2 Νοεμβρίου 1975.

Αυτή την ιστορία δεν τη γνωρίζουν πολλοί. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι μένουν στο έργο που μας κληροδότησε εκείνος που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον Κινηματογράφο, στην Τέχνη γενικότερα.

Έτσι κι αλλιώς, η γαστρονομία είναι ένας δρόμος -εν πολλοίς, ανεξερεύνητος- με άπειρες ιστορίες και μπορεί να σου μάθει πολλά μυστικά, να σου αποκαλύψει μύχιες επιθυμίες σου.
Και, εννοείται, μπορεί να σε οδηγήσει και μέχρι το στέκι του μεγάλου αιρετικού Παζολίνι...

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ