Σουηδία: Φιλοπαλαιστίνιοι πέταξαν ντομάτες στην υπουργό Εξωτερικών, μέσα στη Βουλή
Ακτιβιστές αντέδρασαν σε ομιλία της υπουργού Εξωτερικών, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, στο Κοινοβούλιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Χαμός επικράτησε την Πέμπτη (3/10) το απόγευμα στο σουηδικό Kοινοβούλιο όταν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πετώντας μια σακούλα με ντομάτες προς την Σουηδέζα υπουργό Εξωτερικών.
Την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε στο έδρανό της μετά από ομιλία της στο βήμα της Βουλής, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ.
«Άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται στο θεωρείο, μετά κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο προς το μέρος μας, τους βουλευτές», είπε η Αλμ, διευκρινίζοντας ότι το αντικείμενο πετάχτηκε προς την κατεύθυνση όπου καθόταν η υπουργός Εξωτερικών.
Τρεις συλλήψεις
Η σακούλα περιείχε ντομάτες, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε αμέσως από την ασφάλεια να απομακρύνει από την αίθουσα τους διαδηλωτές και διέκοψε τη συζήτηση. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία.
Här flyr utrikesminister Maria Malmer Stenergard (M) debatten om Israel/Palestina i riksdagen efter att det kastats tomater mot henne. pic.twitter.com/JdD9m1B91H
— Jacob Zetterman (@ZettermanJacob) October 3, 2024
Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




