φωτογραφία: Shreyak Singh (Unsplash)

Κοτόπουλο αλά... έθνικ: 6 συνταγές - βόλτα στον κόσμο

Πιάτα νόστιμα, αρωματικά, γεμάτα χρώμα, που βάζουν μια διαφορετική πινελιά στο τραπέζι

Tο κοτόπουλο μαγειρεύεται γρήγορα, καλύπτει όλη τη γκάμα ανάμεσα στο ελαφρύ-διαιτητικό και το πληθωρικό-αμαρτωλό, είναι οικονομικό και, καθώς συνδυάζεται με κάθε λογής υλικά και μεταμορφώνεται με χίλιους δυο τρόπους, είναι τρομερό... πασπαρτού. Ψητό στο φούρνο, με κρατσανιστή πετσούλα και πατάτες-λουκούμι είναι ακαταμάχητο. Κοκκινιστό, στην κατσαρόλα, γίνεται ωραιότατο. Το ίδιο και όταν μπαίνει σε σούπες ή σε πίτες. Κι όταν θέλει κανείς να αλλάξει λίγο συνήθειες, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, μπορεί να πάρει ιδέες από διάφορες κουζίνες του κόσμου, που το αγαπούν εξίσου: να το τρυφερέψει και να το νοστιμίσει με ποικίλες μαρινάδες και σάλτσες, να το καρυκεύσει με μπαχαρικά, να βάλει στο πλάι του noodles και μυρωδάτο ρύζι, να το συνοδεύσει με τραγανές ή μαλακές τορτίγιες. 

Παρακάτω σας έχουμε έξι συνταγές από την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και το Μεξικό, γεμάτες γεύσεις κι αρώματα, που θα προσθέσουν μερικές έθνικ νότες στο μαγειρικό σας ρεπερτόριο χωρίς να σας δυσκολέψουν. Μπορείτε άνετα να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας, παίζοντας με τις εντάσεις και τα υλικά.

Νουντλς σατάι με κοτόπουλο και λαχανικά

Αν σας αρέσει το φιστικοβούτυρο, το τζίντζερ και τo γάλα καρύδας, αυτό το χρωματιστό, ελαφρύ και μυρωδάτο πιάτο, που είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα, θα γίνει από τα αγαπημένα σας.

satay_noodles2.jpg
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κοτόπουλο μπιριάνι

Ιδού μια εκδοχή του πολύ αρωματικού ινδικού φαγητού (συνηθίζεται επίσης στο Ιράκ και στο Κουρδιστάν), που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.  Το ρύζι, μαγειρεμένο με το κοτόπουλο, κρεμμύδι, σκόρδο και κάρι, γίνεται πεντανόστιμο.

kotopoylo_mpiriani.jpg
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εντσιλάδας με κοτόπουλο

Εδώ το κοτόπουλο τυλίγεται σε μεξικάνικες τορτίγιες, μαζί με πιπεριές, κρεμμύδι, τσένταρ, ντομάτα και πικάντικη πάπρικα ή τσίλι για λίγη ένταση παραπάνω. 

enchiladas_me_kotopoylo.jpg
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι

Το τεριγιάκι είναι μια ιαπωνική τεχνική που χρησιμοποιείται σε κρέατα και ψάρια, που ψήνονται/γκλασάρονται με μια σάλτσα φτιαγμένη από σόγια σος και ζάχαρη. Αν τη δοκιμάσετε στα σουβλάκια κοτόπουλου, θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά τους.

soyblaki_terigiaki.jpg
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Φαχίτας με κοτόπουλο

Μια συνταγή που βάζει στο τραπέζι λίγο Μεξικό ακόμη, με το κοτόπουλο να συναντά πολύχρωμες πιπεριές, γκουακαμόλε και sour cream. Το τσίλι, μπορούμε, αν δεν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, να το μετριάσετε.

fajitas.jpg
φωτογραφία: Pixabay

Καντονέζικη γλυκόξινη σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Αυτή η κινέζικη κοτόσουπα που φτιάχνεται με καλαμπόκι, ρυζόξιδο, σησαμέλαιο και σόγια σος, είναι εύκολη στην παρασκευή και δίνει μια διαφορετική νότα στο τραπέζι.

kantoneziki_soypa.jpg
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ