Συνταγή για στριφτά μανιταροπιτάκια

Συνταγή για στριφτά μανιταροπιτάκια

1:00 Χρόνος Παρασκευής
10-12 τεμάχια Ποσότητα

Χίλια δυο πράγματα μπορεί κανείς να κάνει με τα μανιτάριαΝόστιμα, θρεπτικά, μπορούν να μαγειρευτούν με ποικίλους τρόπους· ταιριάζουν με ένα σωρό υλικά. Σ’ αυτά τα πλούσια σε γεύση στριφτά πιτάκια, που φτιάχνονται εύκολα και μπορούμε να τα σερβίρουμε ως ορεκτικό ως σνακ, η Κατερίνα Λένη χρησιμοποιεί πολλά είδη φρέσκων και αποξηραμένων μανιταριών. Τα συνδυάζει με τρία διαφορετικά τυριά, πεκορίνο, παρμεζάνα και μασκαρπόνε, που τους βάζουν μια ωραία ιταλική πινελιά. 

Το πλύσιμο των μανιταριών είναι καλό να το αποφεύγουμε γιατί ρουφάνε το νερό σαν σφουγγάρι, το βγάζουν στο ψήσιμο κι αλλοιώνεται η γεύση τους. Προτιμήστε να τα καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανάκι ή το ειδικό βουρτσάκι. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ψιλοκόβετε και σοτάρετε σε παρτίδες, σε δυνατή φωτιά, τα φρέσκα μανιτάρια, προσθέτετε τα αποξηραμένα που τα έχετε νωρίτερα μουλιάσει σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν, το πράσο, που το έχετε κι αυτό περάσει από το τηγάνι και μετά ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά. Το λάδι τρούφας έχει αρκετά έντονο άρωμα, οπότε προσέξτε να μην το παρακάνετε.

Η συνέχεια είναι εξίσου απλή. Τοποθετείτε λίγη από τη γέμιση στην άκρη του καθενός από τα φύλλα κρούστας (μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε και φύλλο σφολιάτας ή χωριάτικο), τα τυλίγετε σε ρολάκια, τα στρίβετε δίνοντάς τους σχήμα σαλιγκαριού και τα βάζετε στο ταψί. Στο φούρνο τα μανιταροπιτάκια θα χρειαστεί να μείνουν γύρω στα 35-40 λεπτά. Με το που θα βγουν, τραγανά και χρυσαφένια, θα γίνουν ανάρπαστα. 

Υλικά

  • 1 πακέτα φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο λευκά μανιτάρια (σαμπινιόν)
  • 1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 σακουλάκι αποξηραμένα μανιτάρια 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 
  • λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
  • 1 αυγό
  • θυμάρι φρέσκο
  • μοσχοκάρυδο 
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την Κατερίνα Λένη να δείχνει ένα-ένα τα βήματα της συνταγής:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ