Ελληνικό χούμους

Ελληνικό χούμους

0:10 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Ένα οικονομικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή σνακ της Μέσης Ανατολής αποκτά ελληνικό χρώμα. Φτιαγμένο με ρεβίθια, ταχίνι, συνδυασμένο με λίγη φέτα και τοποθετημένο πάνω σε κομμένες πίτες για σουβλάκι, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν εμφανιστούν ξαφνικά επισκέπτες στο σπίτι - αρκεί να έχετε βρασμένα τα ρεβίθια.

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 95 γρ. φέτα
  • 75 γρ. ταχίνι
  • 45 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 γρ. φρέσκο σκόρδο
  • 6 φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
  • 18 γρ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 15 γρ. μέλι
  • 22 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πίτες για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τη φέτα, το ταχίνι, το σπανάκι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, το μέλι, αλάτι και ελαιόλαδο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  3. Σερβίρουμε πάνω σε τρίγωνα ψητής πίτας, πασπαλίζουμε με λίγη θρυμματισμένη φέτα, φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ