Τραγανό κοτόπουλο
Φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου, Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Τραγανό κοτόπουλο

0:25 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Ο Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη και του beach restaurant Krabo στο Καβούρι, μας έδωσε την συνταγή για αυτό το πικάντικο τηγανητό κοτόπουλο που με την πρώτη μπουκιά έγινε από τα αγαπημένα μας. Το μαρινάρισμα θέλει το χρόνο του, μετά όμως φτιάχνεται στο πι και φι.

Υλικά

  • 1 κιλό ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου
  • 910 γρ. ξινόγαλα
  • 910 γρ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές jalapeños
  • 25 γρ. αλάτι
  • 420 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. αποξηραμένο κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 10 γρ. αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. ξερό θυμάρι
  • 2 γρ. καγιέν

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα, το ξινόγαλα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές jalapenos και το αλάτι (25 γρ.) και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 12 ώρες.
  2. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά μετά, από τα υγρά της μαρινάδας.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αποξηραμένο σκόρδο και το αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, το καγιέν, το θυμάρι και το υπόλοιπο αλάτι.
  4. Πανάρουμε το κοτόπουλο με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και τηγανίζουμε στους 180°C, σε ηλιέλαιο, για περίπου 7-8 λεπτά ανά μπούτι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ