Κουνουπίδι με ρεβίθια και ρύζι
φωτογραφία: iStock/Ιdeal Image

Κουνουπίδι με ρεβίθια και ρύζι

0:35 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ένα νόστιμο, χορταστικό και μυρωδάτο χορτοφαγικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, αρκεί να έχετε νωρίτερα βράσει τα ρεβίθια. Όσον αφορά στο κάρι, στην αγορά θα το βρείτε σε σκόνη ή σε μορφή πάστας - έχετε υπόψη ότι η πάστα έχει πιο πολύπλοκη γεύση και αρώματα.

Υλικά

  • 500 γρ. κουνουπίδι
  • 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι (απαλό ή πικάντικο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια με τα καρότα.
  3. Ρίξτε μετά στην κατσαρόλα τα βρασμένα ρεβίθια, το κάρι, τις ντομάτες, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια ένταση για 25 λεπτά.
  4. Σερβίρετε με το ρύζι μπασμάτι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ