Το θέρετρο στην Πορτογαλία απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν (AP Photo/Armando Franca)

Συγκλονίζει η 72χρονη θύμα του Γερμανού παιδόφιλου: «Απολάμβανε να με βασανίζει»

Το θύμα του Γερμανού παιδόφιλου που θεωρείται ο νούμερο 1 ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν μιλά για όσα πέρασε στα χέρια του Γερμανού

Με μορφή χιονοστιβάδας έρχονται στο φως τα στοιχεία γύρω από τη δράση του Γερμανού παιδόφιλου, Κρίστινα Μπρύκνερ, που θεωρείται ο νούμερο 1 ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, τον Μάιο του 2007, από το πορτογαλικό θέρετρο του Αλγκάρβε.

Ενάμιση χρόνο πριν εξαφανιστεί η μικρή Μαντλίν στην ίδια περιοχή μία γυναίκα υπέστη βίαιο βιασμό μέσα στο σπίτι της. Για πάρα πολλά χρόνια οι πορτογαλικές Αρχές δεν μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Όμως, όλα άλλαξαν όταν εμφανίστηκε στις Αρχές ένας άνδρας και μίλησε για ένα βίντεο από το σπίτι ενός γνωστού του στην Πράια ντα Λουζ το 2006. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε συλληφθεί για κλοπή πετρελαίου. Ο άνδρας που εμφανίστηκε στις Αρχές μπήκε στο συγκεκριμένο σπίτι μαζί με έναν φίλο του. 

Τα βίντεο με τους βιασμούς γυναικών

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στις Αρχές, τον Δεκέμβριο του 2019 κατέθεσε στη δίκη του παιδόφιλου και είπε ότι είδε μια ακολουθία βίντεο στην κάμερα. Τα συγκεκριμένα βίντεο έδειχναν μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν δεμένη, είχε μάσκα στα μάτια. Στη συνέχεια κάποιος την μαστίγωσε και ακολούθως τη βίασε. «Τότε ο άνδρας κάθισε στο κρεβάτι και έβγαλε τη μάσκα από το πρόσωπό του. Και τότε σκέφτηκα: Δεν μπορεί». Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε αναγνωρίσει τον ένοικο του σπιτιού. 

Στη συνέχεια ο μάρτυρας είδε και δεύτερη ταινία. Η εικόνα από το σπίτι έδειχνε μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία βρισκόταν δεμένη σε ένα ξύλινο δοκάρι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού καθόταν στον καναπέ. Η κοπέλα του ζητούσε να τη λύσει. «Η γυναίκα του μιλούσε στα γερμανικά και του έλεγε ότι αυτό ήταν βιασμός» είπε ο μάρτυρας. Ο μάρτυρας έκλεψε στη συνέχεια την κάμερα και δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κάτι με το συγκεκριμένο υλικό. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι άφησε το περιεχόμενο στο τροχόσπιτό του. Ακόμη, υπογράμμισε ότι αυτά που είδαν τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του δεν ήταν προμελετημένα. Έτσι, λοιπόν, η Αστυνομία ξεκίνησε να αναζητεί θύματα πιθανού βιασμού. 

Το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ο εντοπισμός μίας Αμερικανίδας, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2005 δέχθηκε επίθεση σπίτι της και ενώ παρακολουθούσε τις εξελίξεις γύρω από τον τυφώνα Κατρίνα. Όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού ήταν μόνη της. Κάποιος την άρπαξε από πίσω, και τραβώντας την από τα μαλλιά την τράβηξε στο υπνοδωμάτιο της. Το συμβάν ταίριαζε απόλυτα με όσα είπε ο μάρτυρας στη δίκη του Γερμανού. 

«Ένιωσα ότι απολάμβανε να με βασανίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η 72χρονη γυναίκα μιλώντας στους ερευνητές. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο βιαστής της, κρατούσε ένα σπαθί 30 εκατοστών. Ερευνητής στη δίκη του παιδόφιλου επεσήμανε ότι η γυναίκα έκανε λόγο για «μια μακρά και προγραμματισμένη διαδικασία από τον δράστη».

Ο βιαστής αφού την έσπρωξε στο δωμάτιο, την έδεσε και τις έκλεισε τα μάτια. Ακολούθησε η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Αμέσως μετά ο δράστης λέγεται ότι ζήτησε χρήματα από το θύμα του. Τότε η γυναίκα πήγε μαζί του στην κουζίνα και του έδωσε 80 έως 100 ευρώ. Υστερα ο βιαστής τη μετέφερε στο μπάνιο. Της είπε να μείνει εκεί σιωπηλή για 10 λεπτά. Στη συνέχεια η ηλικιωμένη κάλεσε έναν γείτονα και την Αστυνομία. Αργότερα διαπίστωσε ότι ο βιαστής είχε κλέψει τον υπολογιστή της. Όπως της φάνηκε η «μεθοδική διαδικασία» κράτησε για ένα τέταρτο.

Η τρίχα που βρέθηκε στο κρεβάτι της ηλικιωμένης

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι εντόπισαν στο κρεβάτι της μία τρίχα. Σύμφωνα με έναν αναλυτή, η τρίχα δεν υπήρχε αμφιβολία ότι άνηκε στον Μπρύκνερ. Μάλιστα σε αυτό το συμπέρασμα συνέβαλε το γεγονός ότι το γονιδιακό προφίλ που βρέθηκε είναι μόλις ένα μεταξύ 244 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο ισχυρισμός του Μπρύκνερ στο δικαστήριο

Ο Μπρύκνερ όχι μόνο δεν παρέμεινε σιωπηλός κατά τη διάρκεια της δίκης αλλά αποκάλεσε το συμβάν ως μια «κακή πράξη». Ακόμη, αρνήθηκε ότι είχε κάποιο ρόλο σε αυτό. «Αν είχα διαπράξει αυτή την πράξη, θα είχα κερδίσει δέκα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πολλές φορές τα ονόματα πρώην συντρόφων του. Όπως είπε, θα κατέθεταν για την «ομαλότητα» της σεξουαλικής του ζωής.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους μάρτυρες σημείωσε ότι είναι «ψεύτες» και συμπλήρωσε ότι η τρίχα που βρέθηκε στο κρεβάτι του θύματος ήταν επειδή είχε χαϊδέψει μία από τις γάτες του θύματος στον δρόμο και στη συνέχεια το ζώο μετέφερε την τρίχα στο σπίτι της 72χρονης.

Το προφίλ του Μπρύκνερ

Οι Γερμανοί μάρτυρες περιέγραψαν τον Μπρύκνερ, ως έναν άνδρα που επιθυμούσε να γίνει κάποιος σπουδαίος, κυκλοφορούσε με μία Jaguar και έδινε μεγάλη προσοχή στην εξωτερική του εμφάνιση. «Περπατούσε πάντα με στυλ, φορώντας πουκάμισο και σακάκι» είπε ένας εκ των μαρτύρων. «Δεν ξέραμε τίποτα για την Πορτογαλία. Πήγαμε στο Λάγκος επειδή μας άρεσε το όνομα. Είχαμε μία σκηνή μαζί μας και κάναμε κάμπινγκ στην φύση» δήλωσε ο Μπρύκνερ στο δικαστήριο. Επίσης συμπλήρωσε πως πήγε εκεί επειδή είχε προβλήματα με τον νόμο. Όμως το 1991 συνελήφθη, εκδόθηκε στη Γερμανία και εξέτισε ποινή φυλάκισης.

Η περιγραφή για το σπίτι που ζούσε

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μπρύκνερ ζούσε σε ένα ερειπωμένο σπίτι. Η μοναδική πρόσβαση που είχε το οίκημα ήταν μέσα από έναν χωματόδρομο. «Όσον αφορά την επίπλωση, ήταν ένα τυπικό σπίτι ενός εργένη» δήλωσε ένας γνωστός του. Κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία φυλακίστηκε επειδή έκλεβε πετρέλαιο.  «Πιθανότατα έμπαινε στα διαμερίσματα από τα ανοιχτά παράθυρα. Ποτέ δεν μιλήσαμε άμεσα για τα κέρδη του» ανέφερε ακόμη ένας γνωστός του. 

Οι καταδίκες σε βάρος του

Τα μπλεξίματα με τον νόμο συνεχίστηκαν. Φυλακίστηκε δεκάδες φορές για κλοπή εγγράφων και διακίνηση ναρκωτικών. Γύρισε στη Γερμανία, με σκοπό να ανοίξει επιχείρηση. Δεν τα κατάφερε και άρχισε να ζει με το κοινωνικό επίδομα. Ύστερα έφυγε ξανά για την Πορτογαλία, όπου και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2017. Μετά τη σύλληψη εκδόθηκε στη Γερμανία. Η σύλληψή του είχε να κάνει με τον βιασμό ενός παιδιού. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών. Όταν αποφυλακίστηκε έφυγε για την Ιταλία όπου και συνελήφθη ξανά. 

Πλέον είναι ο νούμερο 1 ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου οι γερμανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα προσωπικά του στοιχεία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ