ΙΚΑ Αμαρουσίου: Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν υπάρχει ασανσέρ!

ΙΚΑ Αμαρουσίου: Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν υπάρχει ασανσέρ!

Μία από τις ντροπές της κοινωνικής μέριμνας στην Ελλάδα και της συμπεριφοράς της προς κάποιους συνανθρώπους μας…

Είναι τόσο εξωφρενικό ως γεγονός, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει ως καρέ σε ταινία των Monty Python: στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν διαθέτει ασανσέρ.

Εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον μαγικό ανελκυστήρα, αυτός φτάνει μέχρι τον τρίτο όροφο. Όμως, η πιστοποίηση αναπηρίας γίνεται στον τέταρτο.

Και τι κάνει κάποιος ανάπηρος για να φτάσει στον επόμενο όροφο; Λογικά, την προσευχή του, σκαρφαλώνοντας στις σκάλες. Ή στέλνει, αντ’ αυτού, κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο: «Στον κάτω όροφο υπάρχει ένας ανάπηρος. Θα βάλετε ένα χεράκι να τον ανεβάσουμε εδώ για να πιστοποιηθεί η αναπηρία του ή θα κατέβετε να τον δείτε;».

Αυτή την εξοργιστική υπόθεση την είδαμε στο προφίλ τού ιατρού Αργύριου Αργυρίου.

untitled.jpg

Και εάν κάποιος προτρέξει και σκεφτεί «μπορεί να χάλασε, θα το φτιάξουν, πώς κάνετε έτσι», όπως βλέπουμε -σε ένα άλλο twitter προφίλ- αυτή η υπόθεση κρατά από το… 2012!

untitled5.jpg

Μην τα πολυλογούμε, δεν υπάρχει ασανσέρ για τον τέταρτο όροφο στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, δεν υπήρχε ποτέ…

Όλα αυτά στην Ελλάδα όπου έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν ράμπες για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όπου στην περίπτωση κατά την οποία αυτές υπάρχουν κάποιοι παρκάρουν και εμποδίζουν την πρόσβαση.
Στη χώρα όπου η κοινωνική μέριμνα για τους ανάπηρους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, στον -4 όροφο. Αλλά θα πρέπει να κατέβετε από τις σκάλες.
Ντροπή…

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ