Μπουκιές ομελέτας με μπρόκολο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπουκιές ομελέτας με μπρόκολο

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ένας εναλλακτικός τρόπος να φάμε το μπρόκολο, που εδώ συνδυάζεται με αυγά, ανθότυρο και τσένταρ. Αυτή η χορταστική και υγιεινή ομελέτα, που ψήνεται σε φόρμες με θήκες για μάφινς, αρέσει και στα παιδιά. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 4 αυγά και 4 ασπράδια
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.
  2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με τα ασπράδια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το αλεύρι, το τριμμένο τσένταρ, το ανθότυρο και το μπρόκολο.
  3. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό από 8 φόρμες με θήκες για μάφινς και μοιράστε την ομελέτα σε αυτές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ